Oulun Katutaide Ry:n vuosi 2018

Vuoden 2018 toiminta on ollut säästöliekillä verrattuna aiempien vuosien suurempaan aktivitteetti määrään nähden. Toiminta on rahoitettu pääasiassa edellisvuosina kassaan kertyneestä ylijäämästä. Yhdistys ei ole hakenut eikä myöskään saanut avustuksia kauden aikana.

Kauden aikana on ollut havaittavissa, että johtuen toiminnan matalasta asteesta ja
huonosta näkyvyydestä, ovat yhdistykselle tulleet työpaja- sekä tilaustyökyselyt jääneet vähäisiksi. Tästä johtuen on yhdistyksen saamat komissiotulot töiden välittämisestä ovat myös jääneet vähäisiksi.

Hallituksen toiminta

Jäsenkokous kutsuttiin koolle poikkeuksellisesti vasta lokakuussa 2018, jossa yhdistykselle valittiin uusi hallitus. Edellisen hallituksen aktiivinen toiminta koki pienoisen taantuman, johtuen muutaman jäsenen muutosta muille paikkakunnille, sekä henkilöiden muista projekteista ja kiireistä.

15.10.2018 Valittu hallitus:
Marko Anttila, Puheenjohtaja, sekä rahastonhoitaja
Henri Honkanen, Sihteeri
Lasse Rimpilä, Varapuheenjohtaja
Joni Tyni, Hallituksen jäsen
Tiia Ikonen, Hallituksen varajäsen

Uusi hallitus on syksyn ja alkutalven aikana kyennyt edellistä hallitusta tiiviimpään yhteistyöhön. Katutaiteessa aktiivisimman toiminnan painottuessa kesäkauteen, on uusi hallitus pääasiassa käyttänyt loppuvuoden seuraavan kauden toiminnan suunnitteluun. Jäsenmaksun suuruudeksi kaudelle 2018 on päätetty 0 euroa. Hallitus kokoontui vuoden aikana kolme kertaa.

Yhdistyksen toiminta

Keväällä 2018 Oulun taidemuseolla oli graffitia käsittelevä Rakkaudesta vapauteen -näyttely. Taidemuseon pyynnöstä Oulun katutaideyhdistys käytti kontaktejaan, sekä aiheen asiantuntemusta ja oli mahdollistamassa kolmen paikallisen taiteilijan mukanaolon näyttelyssä.

Kesän 2018 aikana yhdistys oli mukana valmistelemassa katukulttuuriprojektia KatKu ry:n kanssa. Projektin rahoitti Pohjois-Pohjanmaan Kulttuurirahasto ja Katku toteutti lopulta varsinaisen kenttätyön.

Yhdistys oli tilaajan ja taiteilijan tukena mahdollistamassa Salla Ikosen suomenhevos aiheista teosta Oulun Hollihakaan.

Vuosia jatkunut yhteistyö Oulun Musiikkivideo Festivaalien kanssa sai jatkoa kun yhdistyksen aktiivit toteuttivat näytösluontoisesti maalauksia OMVF -tapahtuman yhteydessä.

Sunnuntaina 16.9. Välivainion Tukikohdalla järjestettiiin kaikille avoimet katutaidejamit. Paikalla oli osallistujille tarjolla ilmaiset maalit, pientä purtavaa, sekä ohjausta tarpeen mukaan. Tapahtumaan osallistui noin 25 henkilöä.

Lokakuussa oululaislähtöinen ja nykyisin Lahdessa asuva Tim Ranta maalasi noin 40 metrisen maalauksen Välivainion Tukikohdalle. Yhdistys hoiti järjestelyn, maalit, matkakulut, sekä taiteilijan palkkion.

Lisäksi tiedotettiin erilaisille kyselijöille tilaustöiden toteutusmahdollisuuksista ja katutaiteen tekemisen mahdollisuuksista Oulussa.

Tulevaisuuden näkymät

Yhdistyksellä on kassassaan rahaa, jolla on tarkoitus järjestää toimintaa vuoden 2019 aikana. Lisäksi on haettu avustusta Oulun kaupungilta, jonka turvin voitaisiin järjestää huomattavasti kattavampaa toimintaa. Rahoitusta pyritään myös hankkimaan muista lähteistä. Tavoitteena on pyrkiä lisäämään yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista katutaiteilijoiden ja siitä kiinnostuneiden kesken ja sitä kautta myös kasvattaa yhdistyksen jäsenpohjaa ja koko kulttuuria Oulun alueella.

Marko Anttila, puheenjohtaja
Henri Honkanen, sihteeri
2019

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s