”Miksei tätä tehty paljon aikaisemmin” – Kauppurienkadun työmaa-aita sai uuden ilmeen

Kauppurienkadun torin puoleista päätä ”koristanut” pitkä vaneriseinä sai uuden ilmeen, kun Oulun Pysäköinti Oy tilasi Oulun Katutaide ry:ltä siihen uuden väripinnan katutaiteen muodossa. Seinää uudistamaan valittiin neljä eri taiteilijaa ja tila jaettiin neljään osaan johon jokainen sai toteuttaa omantyylisensä teoksen.

Ajankohdaksi valikoitui 15.-16.7. ja jo keskiviikkopäivänä, kun vaneri sai valkoista pohjamaalia pintaansa, ihmiset tulivat uteliaina kyselemään: ”Tuleeko tähän graffitia?”.

Itse maalaukset oli alun perin tarkoitus toteuttaa torstaipäivän aikana, mutta sään epävakaisuuden vuoksi päätettiin aikataulua hieman nopeuttaa ja graffitien maalaaminen aloitettiin jo keskiviikkoiltana. Paikka oli melko haastava tilan koon ja ajankohdan vuoksi. Seinä oli suuri ja katu oli kapea, joten maalauksia ei päässyt katsomaan kaukaa, joka olisi tehnyt kokonaisuuden hahmottamisesta hieman helpompaa. Kauppurienkatu on myös kohtuu vilkas katu ravintoloineen ja jatkuvasti seinän edustalla liikkuvat enemmän tai vähemmän humaltuneet ihmiset toivat oman mukavan lisähaasteensa maalaamiseen. Ilta sujui kuitenkin erittäin hyvin, vaikka lopussa saatiinkin vielä pieni vesisade, jonka takia maalauksien viimeistely jouduttiin siirtämään torstaipäivälle.

Maalatessa sai kuulla ohikulkevilta ihmisiltä monenlaista kommenttia. Vaikka kyseiset kommentit olivat välillä viiltäviä analyyseja graffitien maalaajien mahdollisesta henkisestä tilasta ja oikeudesta kuluttaa happea, oli palaute silti suurimmaksi osaksi äärimmäisen positiivista. Eräs usein kuultu kommentti oli: ”Tosi hyvä että tämä ruma seinä saatiin piiloon. Miksei tätä ole tehty paljon aikaisemmin?”. Hyvä pointti ja on hyvä huomata, että Oulussa päättäjät ja yritykset ovat myös huomanneet graffitien ja katutaiteen potentiaalin kaupunkiympäristön piristämisessä. Kysyntää sille tuntuu olevan.

Kiitokset meneekin työn tilanneelle Oulun Pysäköinnille kaupunkikuvan piristämisestä!

Oulu värikkäämmäksi seinä kerrallaan!

-Henri H.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s