Pokkisen alikulussa uutta katutaidetta

Tällä kertaa julkaistaan suoraan tiedote.
IMG_1109 IMG_1110 IMG_1111
Oulun Pokkitörmän alikulkukäytävä on saanut kesäkuussa uuden visuaalisen ilmeen.  Kuvataiteilija Artsi ja tatuointitaiteilija Saana Susanna ovat toteuttaneet kaksi suurta kaupunkitaideteosta vesiuoman molemmin puolin. Saana Susannalle kyseinen kohde on ensimmäinen lajissaan, Artsilla on aikaisempaa kokemusta ulkotiloissa työskentelemisestä ja isojen teosten valmistamisesta.
Tekijäduon sparraajana on toiminut Oulun taidemuseon määräaikainen museoassistentti, taidemaalari S. Kontio. Pilke silmäkulmassa Kontio kertoo, että tällaisia ajan kanssa toteutettuja performanssin omaisia kaupunkitaidehankkeita tarvitaan paitsi julkisen kaupunkitilan elävöittämiseksi ja kaupunkilaisten itseilmaisutaipumusten rohkaisuun, myös ”syrjäytymisvaarassa” olevien kavereiden motivoimiseksi, sekä heidän taiteensa arvostuksen kohottamiseksi. Tällä tavalla yleisesti epäilyttäväksi mielletty toiminta tuodaan keskusteluetäisyydelle ja otetaan rakentavaksi osaksi yhteisöllistä elämää. Molemmat, sekä tekijät, että kokijat, voivat kohdata toisensa päivänvalossa.
Pokkitörmän maalaukset liittyvät Oulun taidemuseon lokakuussa avautuvaan Häntä pystyyn! -Terveisin kissat ja koirat -näyttelyyn. Vedenpuoleisen seinän Stop Heitin -teoksesta löytyy viitteitä afrokaribialaiseen kulttuuriin. Maalauksen
keskivaiheille sijoitettu kruunupäinen jalopeura omaa vahvan vertauskuvallisen latauksen. Siinä voi nähdä vaikkapa kuolleista heränneen Narnian vapahtajan – Aslanin. Kevyenliikenteenväylän puoleisen seinän aiheena on liike, väri, kaksi karppia ja kaksi kissaeläintä. Japanilaisessa tatuointisymboliikassa erittäin suositut karpit ilmentävät periksi antamattomuutta.
Teokset on toteutettu yhteistyössä taidemuseon, Oulun Katutaide -hankkeen ja paikallisen yksityisen mesenaatin kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s