Tyyntä myrskyn edellä

Dramaattisesta otsikoinnista huolimatta tilanne näyttää nyt varsin hyvältä. Seuraava konkreettinen askel on tammikuussa oleva yhdyskuntalautakunnan kokous, jossa tälle katutaidehankkeelle haetaan viimeinen siunaus. Syyskuun jälkeen on pidetty yksi kokous Ympäristötalolla, missä keskusteltiin hankkeen käytännön yksityiskohdista. Kokouksen jälkeen on sitten viimeistelty hakemusta virkamiestyönä ja se tosiaan käsitellään sitten tammikuussa.

Joitakin konkreettisia täsmennyksiä on malliin tullut. Nämä ovat siis vielä keskeneräisiä asioita ja voivat muuttua:

  • Hanke aloitetaan kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden alla ja siirretään yhdistykselle heti kun yhdistys on toimintakelpoinen
  • Kaupungin näkökulmasta yksi keskeinen näkökulma on turvallisuus maalauskohteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kohteissa tulee aina olla asianmukaisesti toteutettu liikenteenohjaus puomituksineen ja varoituskyltteineen. Liikenteenohjauslaitteet on mahdollista saada lainaan Oulun kaupungilta. Liikenteenohjauslaitteiden asentajalla tulee olla Tieturva 1 -kurssi käytynä. Tätä käytännön seikkaa tulee pohtia jatkossa tarkemmin.
  • Kohteiden tulee olla kokonaisuudessaan vuokrattavissa taidepinnoiksi, jolloin yhdessä paikassa ei ole ”laillista” ja ”laitonta” maalauspintaa. Käytännössä tämä tarkoittanee sitä, että kohde joko on tai ei ole taidepintana.
  • Hankkeen päättyessä syystä tai toisesta (mikä ei siis ole tarkoituksena, vaan tavoitteena on jatkuva katutaidenäyttely) taidepinnat tulevat takaisin Oulun kaupungin hallintaan ja ylläpitoon

Mutta näidenkin täsmennysten jälkeen pidän tällähetkellä todennäköisenä sitä, että pääsemme keväästä 2014 alkaen maalaamaan Oulua uusiksi.

Seuraavia konkreettisia askeleita yhdyskuntalautakunnan kokouksen jälkeen ovat ainakin

  1. Yhdistyksen sääntöjen hahmottelu ja perustaminen
  2. Ensimmäisten pintojen maalaajien hakeminen
  3. Rahoitusratkaisujen toteutus
  4. Ensimmäisten taidepintojen toteutus

Mitä sinä voit tehdä? Ilmoittaudu mukaan jos et vielä ole ilmoittautunut ja rekrytoi kavereitasikin. Tarvitsemme alkuvaiheessa monenlaista osaamista mukaan, jotta hommat saadaan käyntiin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s