Mitä on tehty tähän mennessä

Hanke alkoi oikeastaan jo pari vuotta sitten. Tiivistäen parin vuoden aikana on verkkaiseen tahtiin esitelty hankkeen ideaa Oulun virkamiehille ja toisaalta myös kypsytelty ajatusta. Lähtölaukausi taisi olla Väriä! Oulu -hanke, jossa tämä idea oli tarkoitus alunperin esitellä. Ensimmäinen näkemys asiasta oli tällainen. Tulen tekemään lähiaikoina päivitetyn version tuosta esittelymateriaalista.

Vastaavia ideoita katutaiteen toteuttamisesta on tullut vastaan Oulussa ja paikallinen lehti on niistä myös kirjoittanut. Uutta olisi oikeastaan se, että taidetta alettaisiin toteuttamaan järjestelmällisesti ympäri Oulua ja hommaa hallinnoimaan perustettaisiin yhdistys. Tietysti myös ajatus vuokrattavista pinnoista lienee uusi. Taidetta on kuitenkin kaupunkitilaan toteutettu iät ja ajat – mutta jonkinlainen väliaikaisuus sitä on silti leimannut.

Edistystä on nyt tapahtunut (palaan vielä myöhemmin, että mitä) ja tässä kohti on aika ryhtyä keräämään joukkoja kasaan. Ensi vaiheessa tulisi löytää potentiaalisia taiteen tekijöitä (henkilöitä, yhdistyksiä, ryhmiä) ja tietysti aktiiveja mahdollisen yhdistyksen perustamiseen. Lisäksi tarvitaan aika nopeasti taiteen dokumentoinnista (kuvaus) kiinnostuneita, ehkä verkkosivujen tekijöitä jne. Yhteinen nimittäjä on halu saada oman kaupunkimme kaupunkikuvasta värikkäämpi ja tarjota uskottava vaihtoehto harmaalle betonille. Harmaalla pinnalla on nimittäin sinnikkäitä ja uskollisia puolustajia.

Jos kiinnostuit niin jätä yhteystietosi, niin tavoitan sinut heti kun asiat etenevät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s